Arvet småbruksdrømmen

Lars og Marianne, som eier og driver Lama, har lagt mangfoldige arbeidstimer i restaureringen av småbruket Lars arvet for 18 år siden. Da var gårdens mange bygninger falleferdige og slitne, men i dag er det meste tilnærmet slik det så ut der i gamle dager. 

«Deler av våningshuset på Kollerøys i Ski – der småbruket til Lars og Marianne Kollerøs befinner seg – er fra slutten av 1600-tallet, forteller ekteparet.

— Jeg vet ikke nøyaktig hvilket år den eldste delen ble bygget, men bestefar sa alltid at dette huset var den eldste bevarte tømmerboligen i Oslo og Akershus. Det er i hvert fall en av de eldste tømmerbygningene i Oslo-området, fastslår Lars Kollerøs.»

I 2016 besøkte Aftenposten Lars og Marianne på gården, og resultatet ble en boligreportasje om gårdens historie, det omfattende renovasjonsprosjektet, og Lars og Mariannes kjærlighet til stedet.

Les hele artikkelen hos Aftenposten.

Lama Interiør

Lama er en fantastisk kjærlighetshistorie – bygget av Lars og Marianne «LAMA». Hjertet har en sentral plass, og det er derfor du stadig ser hjertet både som logo, dekor og på noen produkter.

Du liker kanskje også

Til toppen