Om oss

Lama er en fantastisk kjærlighetshistorie – bygget av Lars og Marianne «LAMA». Hjertet har en sentral plass, og det er derfor du stadig ser hjertet både som logo, dekor og på noen produkter.

Drivkraften i Lama er kjærligheten til vakre ting, og lysten til å bygge og skape.

_____________________________________________________________________________________

PRODUKSJONEN

I den grad det er mulig velger vi naturmaterialer som for eksempel kokos, tre, hamp, silke, lin, jute, bomull og ull i produksjonen vår. De fleste naturmaterialene som blir brukt, er hurtigvoksende. Den største delen av produksjonen skjer for hånd. Dette gir produktene et særpreg og en kvalitet, i tillegg til å gjøre hvert produkt unikt.

På grunn av at våre produkter er håndlaget kan forskjelligheter i størrelse, struktur og farge forekomme.

Produksjonen foregår i India, et land der det er forbudt å ta livet av dyr for pelsens eller skinnets del. Det vil si at benet og skinnet i våre produkter, fra bøffel ,kamel eller geit, er fra dyr som har dødd en naturlig død.

Vi i Lama er opptatt av etisk arbeid, og velger kun å samarbeide med produsenter som behandler arbeiderne sine på en tilfredsstillende måte. Noen av fabrikkene våre har tariffavtaler. Utover dette har vi forsikret oss om at alle fabrikkene følger de regler som er gjeldene for arbeidsliv i det landet de tilhører. Fabrikkene blir kontrollert minst en gang per år. Og det er et prinsipp vi alltid står fast ved; vi pruter ikke når vi handler. Ved å presse prisene, blir det dårlige kår for arbeiderne.

______________________________________________________________________________

NATURFARGET 

De fleste av våre produkter er naturfarget. Naturfarge gir naturlig særpreg til tekstilene over tid, og er skånsomt for miljøet. Ved naturfaring benyttes det mye mildere farger enn ved syntetisk farging, som hverken forurenser eller er til skade for de som jobber med det. Naturfarge blekes raskere enn syntetisk farge, og ønsker man å unngå dette, kan tekstilene impregneres.

Bli med på ventelisten We will inform you when the product arrives in stock. Just leave your valid email address below.
Email Quantity We won't share your address with anybody else.