Halvor Bakke Design

Interiør- og møbeldesigner Halvor Bakke er kjent fra tv-programmene Homsepatruljen, Norges Styggeste Rom og Eventyrlig Oppussing. Han holder gjerne foredrag for interiørbransjen og for næringslivet generelt.

Halvor utvikler egne kolleksjoner for Lama med fokus på lykter, lamper, og tekstil. Halvor er spesielt opptatt av å designe interiørelementer som kan passe inn i alle norske hjem.

– Hva folk syns er fint er individuelt, men jeg håper at alle kan finne noe de liker i min kolleksjon. Med noen enkle produkter kan du skape en god stemning hjemme hos deg selv.

Samarbeidet med Lama startet ganske tilfeldig en dag for over ni år siden. Halvor var hos Lama for å handle interiør til et prosjekt han jobbet med på Svalbard, og møtte Marianne for første gang. Det ble et varmt og hjertelig møte hvor de fant tonen umiddelbart. Praten gikk livlig mens Halvor handlet det han trengte. Etter å ha pakket sammen tingene sine, ruslet han ut i bilen idet telefonen ringte. Det var Marianne som ringte og sa at hun ønsket å innlede et samarbeid. Halvor snudde på hælen og gikk inn igjen og innledet et spontant og det som senere skulle vise seg å være et fruktbart og langvarig samarbeid.

Halvor og Lama har altså jobbet sammen i ni år. Et tett og godt samarbeid der Halvor er veldig delaktig i design- og produksjonsprosessen av produktene.

– Jeg har ikke bare satt navnet mitt på ferdige produkter, men reiser til fabrikkene i India for å være med i selve produksjonen av tingene jeg har designet.

Halvor reiser til India et par ganger i året for å møte produsentene og holder jevnlig kontakt med dem underveis i produksjonsprosessen for å påse at produktene blir akkurat slik han ønsker. En centimeter er ikke alltid det samme i India som her hjemme i Norge, forteller Halvor.

Inspirasjonen til kolleksjonene kommer på de mange reisene han er på.
– Jeg har over 150 reisedøgn i året og bruker ofte flyturene til å skisse ned nye elementer og produkter. Mitt favoritt reisemål er Sør-Afrika og mye av inspirasjonen kommer også derfra forteller Halvor.

Når han er hjemme bor han på et småbruk på landet.
– Her lander jeg umiddelbart og det er hjemme jeg samler krefter og blir mest kreativ.