Personvern

1. INNLEDNING

Vi i tar personvern på alvor og behandler dine personopplysninger på en trygg og forsvarlig måte. Nettstedet lama.com eies og drives av Lama AS («vi») som er forpliktet til å beskytte dine personopplysninger og informere om hvordan vi benytter personopplysningene dine.

 

2. BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER

Når du bruker nettsiden vår og/eller er i kontakt med oss ved å bestille varer fra oss, vil Lama AS behandle personopplysninger om deg. Nedenfor finner du derfor informasjon om personopplysninger som samles inn, hvorfor vi gjør dette og dine rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysningene.

Behandlingsansvarlig for personopplysninger er Lama AS. Kontaktinformasjonen til Lama AS er:

Adresse: Bestumveien 10, 0281 Oslo
E-post: post@lama.com
Telefon: +47 99 44 52 62
Organisasjonsnr.: 984 766 122

For spørsmål du måtte ha om vår behandling av dine personopplysninger kan du kontakte kundeservice på tlf: +47 99 44 52 62 eller e-post: post@lama.com

 

Hvorfor samler vi inn personopplysninger og hva slags informasjon samler vi inn?

Vi samler inn og bruker dine personopplysninger til ulike formål avhengig av hvem du er og hvordan vi kommer i kontakt med deg. Vi samler inn følgende personopplysninger til formålene angitt under:

Besvare henvendelser som kommer inn til oss. Navn, telefonnummer, e-postadresse og eventuelle personopplysninger som måtte følge av henvendelsen. Behandlingen av personopplysninger skjer på grunnlag av en interesseavveining hvor vi har vurdert hvilken informasjon som er nødvendig for å hjelpe deg med det du lurer på.

For å få informasjon om bruk av våre nettsider benytter vi informasjonskapsler (cookies). Vi behandler personopplysninger på grunnlag av en interesseavveining. Vi har vurdert det slik at dette er nødvendig for å kunne tilpasse nettsiden til våre brukere. I denne statistikken er det ikke mulig å identifisere deg som enkeltperson.

 

3. UTLEVERING AV PERSONOPPLYSNINGER TIL ANDRE

Vi gir ikke personopplysningene dine videre til andre med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for slik utlevering. Eksempler på slikt grunnlag vil typisk være en avtale med deg, et samtykke eller et lovgrunnlag som pålegger oss å gi ut informasjonen.

Lama AS bruker databehandlere til å samle inn, lagre eller på annen måte behandle personopplysninger på våre vegne. I slike tilfeller har vi inngått avtaler for å ivareta informasjonssikkerheten i alle ledd av behandlingen. Vi benytter oss av følgende databehandlere per i dag:

 

Ordreoversikt:

Shopify er nettsideplattformen/CMS. Den loggfører alle salg og sender ordrene videre til lageret vårt.
Ordrehistorikk for våre B2B-kunder lagres i vårt ERP-system (Multicase).

Annonsering og markedsføring:

Facebook sporer klikk til nettsidene for å kunne ta betalt for annonsering. Facebook sporer også din aktivitet og opplysninger på nettsiden for å kunne vise deg relevant annonseinnhold i sine kanaler.
Google Ads sporer klikk til nettsidene for å kunne ta betalt for annonsering. Google sporer også din aktivitet og opplysninger på nettsiden for å kunne vise deg relevant annonseinnhold i sine kanaler.

Klaviyo sporer din aktivitet og opplysninger på nettsiden for å kunne gi deg tilpasset og relevant informasjon i e-postutsendelser, dersom du har gitt samtykke til å motta e-postmarkedsføring fra oss. Klaviyo kan også bruke denne informasjonen for å tilpasse e-postutsendelser du mottar i forbindelse med en ordre (ordrebekreftelse, statusoppdatering ol.) uavhengig av samtykke, da dette regnes som nødvendige transaksjonsutsendelser.

Utvikling og nettsidefunksjoner:

Shopify, Google Analytics og Google Tag Manager viser brukeradferd på nettsiden med grunnlag i å gjøre nettsiden mer brukervennlig. IP-adresse vises ikke her.

Dersom du avbryter et kjøp etter at du har skrevet inn e-postadressen din i kassen, hjelper Shopify deg å fullføre ordren ved å sende påminnelser om den forlatte handlekurven til den registrerte e-postadressen. Du kan velge å stoppe utsendelsene når som helst. IP-adresse vises ikke her.

Judge.me håndterer produktomtaler som kunder kan skrive om produktene de har kjøpt i nettbutikken. Hvis du har gjennomført en bestilling, kan du i ettertid motta en invitasjon på e-post til å skrive en produktomtale. Du kan velge å reservere deg mot ytterligere utsendelser. IP-adresse vises ikke her.

 

4. TREDJEPARTER

For å kunne sende ut relevant kommunikasjon har vi avtaler med følgende databehandlere som behandler opplysninger etter instruksjoner gitt av oss:

Shopify, Klaviyo og Judge.me for e-postutsendelser
Klarna AB for fakturabehandling og kredittkort-transaksjoner*
Vipps for betalingstransaksjoner
Stripe for betalingstransaksjoner med kort
Facebook for annonsering
Google for annonsering og optimalisering av nettside

*Klarna
For å kunne tilby deg Klarnas betalingsmetoder, kan dine personopplysninger i form av kontakt- og ordredetaljer bli sendt til Klarna i løpet av utsjekken i kassen. Dette er for at Klarna skal kunne vurdere om du kvalifiserer til å benytte deres betalingsmetoder, og for å kunne tilpasse disse betalingsmetodene til deg. De overførte personopplysningene blir behandlet i tråd med Klarnas egen personvernerklæring.

 

5. LAGRINGSTID

Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for. Dette betyr for eksempel at personopplysninger som vi behandler på grunnlag av ditt samtykke slettes dersom du trekker ditt samtykke. Personopplysninger vi behandler for å oppfylle en avtale med deg slettes når avtalen er oppfylt og alle plikter som følger av avtaleforholdet er oppfylt.

 

6. DINE RETTIGHETER NÅR VI BEHANDLER PERSONOPPLYSNINGER OM DEG

Du har rett til å kreve innsyn, korrigering eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg. Du har videre rett til å kreve begrenset behandling, rette innsigelse mot behandlingen og kreve rett til dataportabilitet. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside: www.datatilsynet.no 

For å ta i bruk dine rettigheter må du ta kontakt med kundeservice på e-post post@lama.com eller telefon +47 99 44 52 62. Du kan også sende post til oss til postadressen oppgitt øverst i denne erklæringen. Vi vil svare på din henvendelse så fort som mulig, og senest innen 30 dager.

Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg – og ikke noen som utgir seg ut for å være deg.

 

7. KLAGER

Du har rett til å kreve innsyn, korrigering eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg. Du har videre rett til å kreve begrenset behandling, rette innsigelse mot behandlingen og kreve rett til dataportabilitet. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside: www.datatilsynet.no

Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet her eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, så kan du klage til Datatilsynet. Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider: www.datatilsynet.no.

 

8. ENDRINGER

Hvis det skulle skje endring av våre tjenester eller endringer i regelverket om behandling av personopplysninger, kan det medføre forandring i informasjonen du er gitt her. Hvis vi har dine kontaktopplysninger vil vi gjøre deg oppmerksom på disse forandringene. Ellers vil oppdatert informasjon alltid finnes lett tilgjengelig på vår nettside.