Aina Sollie Steen
Collection

Aina Sollie Steen er en norsk billedkunstner og interiørdesigner som i en årrekke har jobbet med både kunstneriske og kommersielle prosjekter for magasiner, reklame og tv. Nå har hun designet en interiørkolleksjon for Lama under navnet Aina Sollie Steen Collection med lykter, fat og duftlys i tillegg til serviset Nella Vita Stoneware.

Jeg tror på verdien av å dele et måltid rundt et vakkert dekket bord en helt vanlig tirsdag.
– Aina Sollie Steen

En hyllest til hverdagene

Ta vare på de små øyeblikkene

Kolleksjonene skal bidra til en god atmosfære i hverdagen, men også til fest. Aina ønsker å inspirere oss til å ta vare på de små, men viktige øyeblikkene rundt middagsbordet der hele familien møtes. Nella Vita Stoneware og Aina Sollie Steen Collection er en hyllest til hverdagene som hun mener bør få hedersplassen i livet. Tenn et lys, sett friske blomster i en vase, og gi deg selv en pause.

Mennesker er alltid i sentrum for Ainas arbeid, til tross for at hennes jobb ofte er å fylle rom med ting. Men det er mennesker som bor der, og deres behov er det viktigste når man jobber med innredning mener Aina.

– Jeg vil skape en god atmosfære hvor man skal trives, sier Aina og forklarer videre hvordan det gir mening å plassere elementer i et rom, hvordan farger gir ulike stemninger og ikke minst, hvor viktig det er å trives i sitt eget hjem.

– Det er trist hvis man trives bedre hos naboen eller på jobben enn hjemme hos seg selv, ler hun.

Inspirert av teksturer

Mykt mot hardt

Aina håper at tingene hun lager også kan bidra til å gi pausene i hverdagen en ekstra dimensjon. Teksturen på Nella Vita-serviset fremhever de taktile egenskapene i selve leiren med inspirasjon som er hentet fra et annet av Ainas favorittmaterialer, en mykere variant i tekstil, nemlig lin.

Aina har selv tegnet serviset og vært med på å produsere prototypene til alle delene sammen med tradisjonelle keramikere i en liten fabrikk i Italia.

Serviset kommer i 12 deler: Middagstallerken, frokosttallerken, pizzatallerken, pastatallerken og suppeskål. Det er også fem ulike fat derav en rektangulær antipastiplate som er hele 43 cm lang. I tillegg er det også et stort, rundt serveringsfat og en stor serveringsbolle.

Det er brukt steingods av beste kvalitet som tåler daglig bruk, oppvaskmaskin og mikro.

Aina Sollie Steen Collection består av materialer som glass, messing, jern, og emaljerte overflater.

– Nella vita betyr i livet på italiensk. I en travel hverdag jobber jeg med å være mer tilstede i mitt eget liv. Jeg har et nært forhold til Italia, og nyter å tilbringe så mye tid som mulig på familiestedet vårt.

– Møtene med menneskene i Italia har lært meg mye om tilstedeværelse og betydningen av å dele verdifull tid med andre. Det være seg morgenkaffen med en venn før arbeidsdagen starter, eller ved langbordet omringet av tre generasjoner rundt et langt måltid.

Å være i livet her og nå er viktig, sier Aina.

Buon Appetito!