Grunnleggerne av Lama Interiør, Lars og Marianne Kollerøs

Lama
En kjærlighets-
historie

Lars + Marianne = Lama

Kjærlighet er drivkraften bak Lama, både gjennom navnevalget og selve driften.

Navnet er rett og slett sammenkoblingen av forbokstavene til eierne Lars og Marianne. De fant kjærligheten i voksen alder og startet en butikk som siden har utviklet seg til det som er Lama i dag. De har også valgt et hjerte som logo for å vise at alt de gjør kommer fra hjertet.

Lama Interiør er bygget på kjærligheten til vakre ting, og lysten til å bygge og skape. Helt siden starten i 2002 har Lama utviklet unike interiørprodukter laget av holdbare, gode materialer, og med et urokkelig prinsipp om etisk forsvarlig produksjon.

Vi lager interiør med hjertet. Jeg elsker friheten til å ta beslutninger selv, og virkelig tro på det jeg lager.
- Marianne

Inspirasjonen

Farger & materialer

– Vi bruker stort sett naturprodukter og naturlig farge, sier Marianne om alle produktene som lages gjennom Lama. Med inspirasjon fra gamle tepper, reiser, møter med mennesker og naturen setter Lars og Marianne sammen produkter som de ønsker å lage.

Marianne har lagt sin elsk på norske impresjonister og lar seg gjerne inspirere av farger og stemningen som kunsten gir henne når hun designer interiør. Lars er interessert i godt håndverk, og snekrer mye hjemme. Her blir det ingen kompromisser. Kombinasjonen av de to blir til vakre, varige ting til hjemmet.

"Vi er glad i kontraster som ull og silke, og det polerte mot det rustikke. Så lenge det er naturmaterialer med sjel!" — Marianne

Samfunnsansvar

Etikk, miljø & bærekraft

Lama handler kun med produsenter som behandler arbeiderne sine ordentlig, og det prutes sjelden på prisen. Pruting gir kanskje billigere interiør, men det gir dårligere kår for arbeiderne.

De fleste produktene fra Lama produseres i India, og bidrar dermed til å styrke den lokale økonomien i områder med utfordringer knyttet til fattigdom og arbeidsløshet.

"Fabrikkene vi samarbeider med blir kontrollert minst en gang per år, og vi tror på at å oppføre seg som folk blir det beste på sikt." — Marianne

Lama forsøker alltid å beregne god tid slik at produktene kan fraktes med båt istedenfor fly, og vi er opptatt av miljø i alle ledd av produksjonen.

Designsamarbeid

Lama har også valgt å samarbeide med to eksterne designere som går i hver sin unike designretning, noe som gir helheten en spennende dybde. Aina Sollie Steen og Halvor Bakke gjør utvalget bredere og gir en annen dimensjon til firmaet. I tillegg blir det enda mer inspirerende for alle på Lama.

Vi er gode for hverandre. Vi tror på det menneskelige til syvende og sist. Det er fint å være flere.
- Marianne