5 tips for å skape hygge hjemme

5 tips for å skape hygge hjemme

Vi elsker hjemmene våre, og legger både mye tid og penger i å pusse opp og gjøre det fint hjemme. Men hva er det egentlig som gjør et hus til et hjem

Amerikanerne er veldig begeistret for det skandinaviske begrepet «hygge», de definerer det til og med som «the art of cosy», noe som kan høres en smule pretensiøst ut i våre skandinaviske ører. Men har de kanskje et poeng? Er vi ekstra gode på å skape hyggelige hjem her i Skandinavia – kanskje til og med uten at vi selv helt kan sette fingeren på hvordan?

Akkurat nå befinner vi oss i den uvanlige situasjonen at vi alle sammen blir oppfordret til å holde oss hjemme så mye som mulig, og selv for oss som elsker å være hjemme, kan det etter hvert kjennes ganske overveldende å måtte være så mye hjemme.

Derfor har vi samlet våre topp 5 tips for et interiør med en ekstra dose hygge for å holde humøret oppe:

1. Pledd

Å krype inn under et mykt pledd er noe av det koseligste vi vet om, og det er noe med den lune følelsen av å sitte innsvøpt i et pledd som kjennes veldig trygt og fint. Bruk pledd til å tilføre tekstur til interiøret, eller til å hente inn eller plukke opp farger.

2. Levende lys

Selv om vi nå går inn i den lyse tiden av året, kan vi likevel ta med oss følelsen av kosen fra mørketiden ved å tenne levende lys i vakre lyslykter. Det er ekstra koselig med duftlys, duft trigger nemlig minner og kan hente frem en følelse av trygghet.

3. Planter

Inviter naturen inn med planter i ulike blomsterpotter. Grønne planter er overalt i trendbildet nå – jo større, jo bedre! Det er godt for vår mentale helse å ha noe å ta vare på, og det er ekstra tilfredsstillende å se at plantene vokser og trives. Planter behøver ikke være en dyr investering, mange planter vokser seg raskt store fra stiklinger. Flere blomsterbutikker tilbyr nå hjemlevering hvis du ikke har mulighet til å dra til butikken selv.

Blågrå sofa med ulike puter fra Lama. Foto: Fagmøbler, må ikke kopieres.

Foto: Fagmøbler (må ikke kopieres)

4. Puter

Ingenting sier hygge som en herlig blanding myke puter i fine farger. Å bytte ut putene i sofaen er kanskje den enkleste måten å fornye stuen og øke hyggefaktoren. Putetrekk tar også liten plass å lagre, slik at du kan spare de du bytter ut og gå på «shopping» i dine egne skuffer og skap neste gang du trenger en liten forandring hjemme.

 

Foto: Fagmøbler (må ikke kopieres)

5. Mennesker

Dette er kanskje et litt uvanlig punkt i en liste om interiør, men et hjem handler ikke bare om ting. Det handler om hvordan vi bruker tingene, og ikke minst hvem vi deler dem med. Tradisjonelt inviterer vi nordmenn heller venner og familie hjem til oss enn å møtes ute på restaurant, og derfor er hjemmene våre både koselig og praktisk innredet.

Nå som vi oppfordres til å være fysisk isolert fra hverandre i så stor grad som mulig, må vi isteden finne nye kreative måter å være sosiale med hverandre via teknologi. Inviter venner til Skype-middagsselskap der dere dekker et hyggelig bord på hver deres kant, FaceTime morgenkaffen med din gode venninne, og ring kollegaen din fra hjemmekontoret heller enn å sende en mail.

 

Følg oss på Instagram @lamainterior der vi deler daglig interiørinspirasjon og masse ekstra hygge.