Retur & reklamasjon

Behandlingstid på retur i sommer

På grunn av ferieavvikling vil returer som meldes mellom 12. juli og 5. august bli refundert fortløpende fra 5. august.

Retur av varer

Som privatkunde har du 30 dager angrerett på varer kjøpt i nettbutikken vår.

Slik registrerer du en retur:

Fyll inn ordrenummer og e-postadresse her:

Registrer din retur

Da vil du motta en e-post med en link til et skjema der du fyller inn hvilke produkter i bestillingen du ønsker å returnere. Når du har fylt ut skjemaet, vil du få en Postnord-returetikett tilsendt på e-post som skal festes utenpå pakken. Du kan printe den selv, eller vise QR-koden Postnord sender deg når de har registrert inn pakken (det kan ta 5-10 minutter) på et bemannet Postnord-utleveringssted, så printer de den for deg. Det er ikke nødvendig å legge ved noe ytterligere informasjon i pakken.

Det koster 99,- å benytte returetiketten du får fra oss. (Her kan du lese hvorfor) Kostnaden vil trekkes fra beløpet vi refunderer til deg når vi har mottatt returpakken.

Pakk varen(e) godt inn, gjenbruk gjerne emballasjen du fikk fra oss. Varer må returneres i ubrukt stand, og gaveesker, etiketter/lapper må være uskadet. (Retur av varer ved reklamasjon må avtales med oss på forhånd, les mer lenger ned på siden.)

Ta med deg pakken til et Postnord-innleveringssted, og spar på kvitteringen du mottar frem til du får beskjed om at vi har behandlet ferdig returen din. Det kan i travle perioder være 3-4 uker behandlingstid på returer. Pakken er sporbar og kan også følges i Postnord-appen.

Hvis du valgte "Hent selv" som fraktmetode da du bestilte, kan du levere returpakken din på lageret vårt, på samme sted som du hentet den. Da trenger du ikke registrere returen din her, men du må gi oss beskjed på e-post post@lama.com om at pakken er returnert. Pass på at du legger ved tydelig informasjon i pakken om ordrenummer, hvem pakken er fra, og hvilke produkter som er returnert. Du låser deg inn med den samme koden som du brukte ved henting, legg pakken i hyllen merket "Retur".

Det kan være 3-4 uker behandlingstid på returer. Så snart vi har mottatt og behandlet returen din, refunderer vi pengene via den betalingsløsningen du valgte ved bestilling. Hvis du returnerer hele bestillingen og du betalte frakt for å motta pakken, refunderer vi også det opprinnelige fraktbeløpet. Ved delretur refunderes kun beløpet for den returnerte varen. Merk at det kan ta opptil 14 dager fra vi refunderer beløpet til pengene er tilbake på din konto.

Hvis du valgte fakturabetaling fra Klarna da du bestilte, kan du selv utsette forfallsdatoen på www.klarna.com for å unngå et eventuelt purregebyr når du skal returnere hele eller deler av bestillingen. Du er selv ansvarlig for å dekke eventuelle purregebyr fra Klarna.

Bytte til en annen vare

Hvis du vil bytte til en annen vare, må du selv legge inn en ny bestilling i nettbutikken.

Hvis du ønsker å sende pakken i retur på en annen måte enn med returetiketten fra oss, kan du gjøre det, men da er du selv ansvarlig for pakken frem til vi har mottatt den. Vi kan ikke ta ansvar for egenemballerte pakker som forsvinner eller blir ødelagt på vei til oss.

Du er selv ansvarlig for å gi oss beskjed på e-post post@lama.com så snart pakken er klar til henting på et utleveringssted. Vi mottar ikke hentemeldinger som sms, og kan ikke ta ansvar for pakker som går i retur ved manglende hentemelding. I ferier og travle perioder kan vi ha begrenset kapasitet til å hente ut pakker som er sendt til et utleveringssted - vi vil gjøre vårt beste for å hente pakken innen hentefristen, men vi kan ikke garantere at vi rekker det.

Egenemballerte pakker må inneholde tydelig informasjon om ordrenummer og hvem pakken er fra, og hvilke produkter som er returnert, ellers vil vi ikke kunne refundere penger. Pakker som sendes mot postoppkrav vil ikke bli hentet ut.

Returadresse:
Lama AS
Listuveien 15
1359 Eiksmarka

Reklamasjon

Du er selv ansvarlig for å kontrollere varen(e) du har bestilt med en gang du mottar pakken. Hvis du har mottatt feil vare, eller en vare med skader eller mangler, ber vi deg kontakte oss på e-post post@lama.com med ditt ordrenummer, samt beskrivelse og bilde(r) av varen og varens feil.

En skade/mangel på varen skal meldes innen rimelig tid, og senest tre måneder, etter at du oppdaget eller burde oppdaget den.

Ved godkjent reklamasjon dekker vi en eventuell returkostnad og sender deg en ny vare. Retur av varer ved reklamasjon må avtales med oss på forhånd, slik at vi kan sende deg en ferdigfrankert returetikett. Vi refunderer ikke utlegg til returporto. Pakker som returneres mot postoppkrav vil ikke bli hentet ut. 

Vi tar forbehold om at varen kan være utsolgt slik at det ikke er mulig å sende en erstatningsvare, da refunderer vi isteden beløpet for reklamasjonsvaren.